Meer dan 50 winkels
Ruime openingstijden
Gratis parkeren

PERSBERICHT - Veilig en makkelijk parkeren rond Winkelcentrum Vleuterweide

Het parkeerbeleid van P1 en P2 is aangepast. Vanaf 1 februari 2019 kunnen bezoekers op P1 en P2 de eerste drie uur gratis parkeren, daarna geldt een parkeertarief van €1,50 per uur (dagtarief € 9,00). Bovendien is via het Parkeer-Informatie-Systeem straks direct zichtbaar waar er nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Vanaf 14 december worden de slagbomen getest, bezoekers trekken wel een kaartje, maar kunnen weer zonder kaartje uitrijden. Om de bezoekers te helpen bij de transitie zet het winkelcentrum hostesses en verkeersregelaars in en deelt flyers uit aan bezoekers en bewoners.

Nieuwe parkeerregeling
- Tot 1 februari 2019 is parkeren op P1 en P2 gratis
- Vanaf 1 februari 2019 is de eerste 3 uur parkeren gratis, daarna €1,50 per uur (dagtarief max. €9,00)
- Tussen 22.00 en 8.00 gratis parkeren voor zowel P1 als P2
- Dankzij een slim parkeer-route-informatiesysteem kun je snel en makkelijk zien waar er nog plek is op P1 of P2
- P4, P5 en overige parkeerplaatsen in het gebied blijven gratis

Flyers en hostesses
De bezoekers en bewoners worden nog eens extra op de hoogte gebracht met een flyer, daarnaast zal ook online alle informatie terug te vinden zijn. In de eerste twee weken (vrijdag aanstaande vanaf 9.00 t/m zondag en de week daarna van vrijdag t/m maandag) van het testen zullen hostesses bij de entrees staan van P1 en P2 om de autobezoekers te verwelkomen en om flyers uit te delen. We zetten professionele parkeerregelaars in om te zorgen dat iedereen zijn weg kan vinden. Bovendien worden de komende weken een aantal veranderingen in de verkeersituatie doorgevoerd die de doorstroming verder verbeteren. Ook de verkeerssituatie staat hoog op onze agenda en wordt in samenwerking met de gemeente Utrecht met spoed opgepakt of is inmiddels al opgepakt.

Een dynamisch winkelcentrum
Voor het hele gebied is routing en navigatie ontwikkeld passend bij de look & feel van Centrum Vleuterweide. De eerste onderdelen hiervan zijn geplaatst. Het hele communicatieplan wordt de komende weken verder uitgerold. Daarnaast wordt ook de parkeergarage flink aangepakt en meegekleurd in de merkkleuren van het winkelcentrum. Er staan een hoop mooie evenementen op het programma. Ook dit jaar verwachten we met de ijsbaan en de kerstmarkt weer een hoop bezoekers te mogen verwelkomen in het centrum.