Meer dan 50 winkels
Ruime openingstijden
Gratis parkeren

Brood van Nederlands graan bij Bakker Verkerk

Bakker Verkerk stapt als eerste bakker in de provincie Utrecht over op Nedertarwe. Rick Verkerk: “Met deze  duurzaam geteelde Nederlandse tarwe bakken we ons gehele assortiment. Als oudste familiebedrijf van Nederland willen we graag een steentje bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld. Jaren geleden bedekten wij al ons dak met zonnepanelen en inmiddels rijden ook onze bedrijfswagens op zelf opgewekte zonne-energie. Toen onze meelleverancier Koopmans Meel uit Leeuwarden ons over de ontwikkelingen van Nederlands graan vertelde, werden we dan ook direct enthousiast. Na een periode van testen en proefbakken zijn we klaar om iedereen te laten genieten van heerlijke producten gemaakt van meel en bloem van Nederlandse bodem. Aan de kwaliteit van onze producten verandert niets, maar het draagt wel bij aan een betere toekomst.”

De keten van Nederlandse tarwe is simpel en transparant. Iedere schakel, van boer tot molenaar, krijgt eerlijke prijzen voor zijn of haar product. Rick vertelt verder “wij hebben deze zomer kennisgemaakt met een aantal boeren en hebben veel gemeen met elkaar. Ook daar wordt de passie voor het vak doorgegeven van vader op zoon en daarmee naar de toekomst gekeken.” De gecertificeerde Nederlandse boeren dragen bij aan het verbeteren van de bodemgezondheid en biodiversiteit. Zo bestaat bijvoorbeeld ieder graanveld voor minimaal 3% uit bloemenranden. Ook is er een forse vermindering van de CO² uitstoot, omdat de meel en bloem niet meer vanuit het buitenland naar onze bakkerij vervoerd hoeft te worden. 

De komende weken is er in onze winkels veel aandacht voor Nedertarwe en vertelt ons winkelpersoneel u graag alle voordelen. Daarnaast willen wij deze overstap met iedereen vieren en daarom zijn er in deze periode volop acties om u te laten meegenieten. Wij zijn enthousiast en hopen dat u dit feestje met ons meeviert. 

Bakker Verkerk
vers sinds 1621