Meer dan 50 winkels
Ruime openingstijden
Gratis parkeren

Centrum Vleuterweide al 12,5 jaar een succes in Leidsche Rijn!

Op donderdag 6 april viert Centrum Vleuterweide haar 12,5 jarig bestaan. Het succesvolle centrum heeft een speciaal plekje in de harten van de lokale bewoners veroverd. De ondernemers die er al vanaf het begin zitten worden dit weekend in het zonnetje gezet en hebben alle reden om trots te zijn. En dat geldt ook voor de relatief nieuwe ondernemers in het centrum, zoals bijvoorbeeld de ondernemers van Toko Vleuterweide en Only. 

"Ik zit hier sinds het aller begin en heb een hoop zien veranderen. We blijven het winkelcentrum verbeteren en aantrekkelijk maken voor de klant", aldus Gaico Klabbers, een van de ondernemers van het eerste uur. Rick Verkerk, voorzitter van de winkeliersvereniging, kijkt vol vertrouwen naar de toekomst: "De komende jaren zullen bezoekers veel nieuwe veranderingen gaan zien, zoals o.a. de vergroening van het gebied." 

Ondanks de uitdagingen van de afgelopen jaren blijft Centrum Vleuterweide een van de meest succesvolle centra van Leidsche Rijn. Nieuwe ondernemers zoals Jos Kraan, eigenaar van Café de Burcht, sluiten zich graag aan bij het succesverhaal: "Door de ‘out of the box’ strategie van de eigenaar kunnen we er trots zijn dat ons centrum voor 100% met winkels gevuld is. De mix van grote ketens en lokale ondernemers biedt een zeer compleet aanbod. Wij merken dat we heel veel gasten regelmatig terugzien en dat geeft aan dat er een enorme betrokkenheid is onder de bezoekers van het centrum. Tijdens de wekelijkse VRIJMIBO’s ontmoeten de mensen uit de buurt elkaar en je merkt dat iedereen zich welkom voelt in Centrum Vleuterweide.”

Koningsdag & Vleuterwijnen
En er is nog meer goed nieuws! Op Koningsdag wordt voor de twaalfde keer een kindervrijmarkt georganiseerd, een feestelijke traditie waar jaarlijks duizenden bezoekers op afkomen. Dit jaar zal de vrijmarkt plaatsvinden op 27 april van 9.00 uur tot 13.00 uur. Als klap op de vuurpijl zullen de winkeliers op zaterdag 16 september groots uitpakken met een jaarlijks terugkomend event. Op deze dag is er een grote streekmarkt, een extra grote variant van de succesvolle wijntour “Vleuterwijnen” en een festivalplein met entertainment, live muziek en foodtrucks.   

Kortom, het feest kan beginnen in Centrum Vleuterweide! Zoals de wijlen oud-voorzitter Toon Gispen altijd zei: "Centrum Vleuterweide is er voor de mensen en door de mensen!” Meer informatie is te vinden op centrum-vleuterweide.nl